| Czwarte stado? | |
|
+17Nadia Sehaine Tante Unforgettable Fire Via Takuro Harpia Revenge Pazur Star of Allocation Comillio Rooksha Shade Dirnwod Lida Summer Chinook 21 posters |
|
Autor | Wiadomość |
---|
Chinook Pies Podporządkowany
Autor Zdjęć : ja (appey, deviantart)
Registration date : 30/01/2009 Liczba postów : 730
Upomnienia : 0/2 Ostrzeżenia : 0/5 Płeć : Wiek : 4 lata Rasa : owczarek niemiecki długowłosy Cieczka : Nie dotyczy Ciąża : nie dotyczy
Karta Postaci Zdrowie: (100/100) Piętno: Statut:
| Temat: Czwarte stado? Sro 24 Cze - 17:22:16 | |
| Zapewne według niektórych z Was 3 stada to za mało. Przecież zło może być różne, dobro też... neutralność także. Zostało zaproponowane (przez Takuro) dobre stado, którego rangi specjalne mogłyby porywać SKP, ale jedynie w obronie własnej. Dodatkowo w więzieniu ów stada przebywałoby się jedynie 48 godzin i nie byłoby tortur. Tu więc możecie dyskutować, czy takie stado miałoby z czasem powstać, a jeśli tak, czy miałoby być dobre, czy też innego charakteru. (Posty nie na temat zostaną skasowane.) | |
|
| |
Summer Wędrowiec
Registration date : 30/01/2009 Liczba postów : 351
| Temat: Re: Czwarte stado? Sro 24 Cze - 17:27:00 | |
| Uważam że lepsze by było 2 złe stado, a nie dobre które w obronie własnej mogą porwać. Takie mieszanie straszne by było... A tak to drugie złe stado i SKP nie jest już bez karne. | |
|
| |
Lida Wędrowiec
Registration date : 22/06/2009 Liczba postów : 145
| Temat: Re: Czwarte stado? Sro 24 Cze - 18:00:58 | |
| A ja jestem przeciw nowemu stadu. | |
|
| |
Dirnwod Pies Podporządkowany
Autor Zdjęć : MiranC z flickr.com
Registration date : 30/01/2009 Liczba postów : 382
Upomnienia : 0/2 Ostrzeżenia : 0/5 Płeć : Wiek : Ulotniło się w wędrówce, z 5 lat będzie. Rasa : Border Collie Cieczka : Nie dotyczy Ciąża : Nie dotyczy.
| Temat: Re: Czwarte stado? Sro 24 Cze - 18:10:36 | |
| - Nala napisał:
- Zostało zaproponowane (przez Takuro) dobre stado, którego rangi specjalne mogłyby porywać SKP, ale jedynie w obronie własnej. Dodatkowo w więzieniu ów stada przebywałoby się jedynie 48 godzin i nie byłoby tortur.
Takie "lochy" można by wprowadzić u SWD Jestem przeciw zakładaniu nowego stada, było by t onawet trochę nie fair gdyby tamte stado mogłoby tak "porywać". A gdyby to wprowadzić, źli mieli by post. | |
|
| |
Shade Wędrowiec
Autor Zdjęć : eee musze je zmienic najpierw
Registration date : 07/06/2009 Liczba postów : 159
| Temat: Re: Czwarte stado? Sro 24 Cze - 18:40:46 | |
| Ja sama nie wiem. Mam mętlik w sumie. Moim zdaniem czwarte stado mogłoby powstać. Myślę, że dobre, bo jednak wydaje mi się, że chyba najwięcej psów idzie do dobrego stada, a może to tylko moje złudzenie. SWD wkrótce zacznie się przepełniać i będzie tam wszystkich za dużo. Forum żyje pełnią życia i to nawet bardzo. Choć w sumie niby jest teraz taka równowaga. Chyba, żeby stworzyć takie stada zupełnie niezależne od reszty tzn. inne. Wymyślić, że oni są pod jakimś względem zupełnie inni, jacyś przybysze czy no nie wiem. Można coś w tym stylu wymyślić. Bo porywające dobre stado to jakoś mi nie pasuje. | |
|
| |
Rooksha Samotnik
Autor Zdjęć : -
Registration date : 23/09/2007 Liczba postów : 1146
Upomnienia : 0/2 Ostrzeżenia : 0/5 Płeć : Wiek : Wystarczający, by móc zwać ją dorosłą. Rasa : Owczarek Niemiecki Biały. Cieczka : 1-7 Ciąża : Nie.
Karta Postaci Zdrowie: (100/100) Piętno: Statut: Administrator / Grafik
| Temat: Re: Czwarte stado? Sro 24 Cze - 19:00:25 | |
| Czwarte stado? Hm, jest dużo osób, sądzę, że mogłoby powstać czwarte stado. Nie podobają mi się jednak warunki na jakich to stado by istniało. Jeśli chodzi o zaproponowane zasady - jestem na nie. | |
|
| |
Comillio Wędrowiec
Registration date : 01/06/2009 Liczba postów : 337
| Temat: Re: Czwarte stado? Sro 24 Cze - 19:18:00 | |
| Dokładnie to samo co Rook. Jestem za czwartym stadem, ale nie takim jak w opisie xP | |
|
| |
Star of Allocation Pies Podporządkowany
Autor Zdjęć : nathanael hevelone/Novawuff.
Registration date : 01/02/2009 Liczba postów : 603
Upomnienia : 0/2 Ostrzeżenia : 0/5 Płeć : Wiek : ? Rasa : siberian mix. Cieczka : 1-7 Ciąża : Nie.
| Temat: Re: Czwarte stado? Sro 24 Cze - 19:34:24 | |
| Czwarte stado mogło by powstać. Jednak podane zasady wydają mi się dziwne. Obrona własna? czyli wtedy, gdy są porywani? I tak nie mieli by szans. Wychodziło by na to, że pierwsze muszą zaatakować psy z SKP. Wtedy pies z nowego stada brał by się za zrywanie lin, zamiast za ich zarzucanie. Reasumując: nie miało by to większego sensu. Mogło by ewentualnie powstać kolejne, zwykłe stado. Dobre. | |
|
| |
Pazur Wędrowiec
Registration date : 30/01/2009 Liczba postów : 281
| Temat: Re: Czwarte stado? Sro 24 Cze - 19:41:08 | |
| Cóż, z mojego punktu widzenia, nowe stado mogło by być, ale...
Obrona własna? tak jak zaznaczyła Star, czyli w czasie porwania, więc owe stado mogło by się stać, że tak powiem 'nietykalne', w końcu jeśli zebrałaby się duża grupa, a komuś z SKP odbiło i by zechciał kogoś z tego stada porwać to jest już...trup i trafia do więzienia, bo wpadł w zasadzkę. Takie zasady odpadają.
Mogło by być ewentualnie wynajmowane do pomocy*kiedyś już chyba tak było, że jedno stado za opłatą ZK pomagało w porwaniach oO* i wtedy to by była pomoc dla innych stad, więc nie widzę problemu. Chyba, ze koniecznie nie chcecie się wzorować na takim systemie to wtedy nie mam dalszych sygesti.
Co do charakteru, to mi to obojętne. Choć bardziej chyle się ku neutralnemu, chioć pewnie to ze względu na to, że 'pomagałoby' i stadu dobremu i neutralnemu.
No, to tyle ode mnie. Ogólnie nie mam nic przeciw nowemu stadu, oprócz tego co opisałam. | |
|
| |
Upomnienia : 0/2 Ostrzeżenia : 0/5 Płeć : Wiek : 4 lata Rasa : owczarek niemiecki długowłosy Cieczka : Nie dotyczy Ciąża : nie dotyczy
| Temat: Re: Czwarte stado? Sro 24 Cze - 21:54:15 | |
| Zauważcie, że to w pierwszym poście to jedynie propozycja, a nie, że tak już będzie i amen. | |
|
| |
Revenge Wędrowiec
Registration date : 19/06/2009 Liczba postów : 57
| Temat: Re: Czwarte stado? Sro 24 Cze - 22:30:25 | |
| Przeciw.Na razie wystarczy tych stad. | |
|
| |
Harpia Wędrowiec
Registration date : 30/05/2009 Liczba postów : 475
| Temat: Re: Czwarte stado? Sro 24 Cze - 22:37:44 | |
| Czwarte stado to dobry pomysł, ale należy przemyśleć dwie kwestie. Jestem w stanie zrozumieć, że niektórzy chcą po prostu skopać tyłki SKP, bo oni mogą się panoszyć jak chcą i trzyma ich(właściwie to nas) tylko regulamin stadny. Druga kwestia jest taka - czy stać nas na czwarte stado. Pewnie, zawsze chyba na newh były co najmniej cztery stada. To jest dobre, zapobiega przeludnieniu w jednym. Każdy może mieć jakąś tam satysfakcję z tego co robi i co osiągnął.
Osobiście proponuję by czwarte stado było po prostu dobre. To mogłyby być psy w rodzaju paladynów, albo, a ja wiem jakichś strażników porządku, które za wszelką cenę chciałyby przeszkodzić SKP i tyle. Mówię nie porywaniu psów z SKP. Ci "dobrzy" nie powinni mieszać się w sprawki tych "złych", jeśli nie chcą plamić własnych łap. To nie ma być - Serce czyste, miecz zbroczony krwią besti, a dziewica uratowana. Jeśli wiecie o co mi chodzi. | |
|
| |
Takuro Pies Podporządkowany
Autor Zdjęć : kazemachinoken z flickr.com
Registration date : 21/09/2007 Liczba postów : 1250
Upomnienia : 0/3 Ostrzeżenia : 0/5 Płeć : Wiek : 3 lata Rasa : Akita Inu Cieczka : Nie dotyczy Ciąża : Nie dotyczy
Karta Postaci Zdrowie: (100/100) Piętno: Statut: Główny Administrator / Technik
| Temat: Re: Czwarte stado? Czw 25 Cze - 10:26:04 | |
| Rook, Com... to był tylko przykład, do tego wymyślony nagle, by w ogóle była jakaś dyskusja na temat czwartego stada.
Dalej..
W sumie, jestem zdumiona, że wolicie dobre stado, od złego. Ale okej, SKP ma mało członków, do tego mało porywają także...
Harpia, to już ciekawsze... paladynów...ranga specjalna Palladyn? Nazwa stada? Jakiś opis. No i rzecz jasna trzeba Alphę wybrać...
T.
| |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: Czwarte stado? Czw 25 Cze - 11:21:45 | |
| - Pazur napisał:
- Cóż, z mojego punktu widzenia, nowe stado mogło by być, ale...
Obrona własna? tak jak zaznaczyła Star, czyli w czasie porwania, więc owe stado mogło by się stać, że tak powiem 'nietykalne', w końcu jeśli zebrałaby się duża grupa, a komuś z SKP odbiło i by zechciał kogoś z tego stada porwać to jest już...trup i trafia do więzienia, bo wpadł w zasadzkę. Takie zasady odpadają.
Mogło by być ewentualnie wynajmowane do pomocy*kiedyś już chyba tak było, że jedno stado za opłatą ZK pomagało w porwaniach oO* i wtedy to by była pomoc dla innych stad, więc nie widzę problemu. Chyba, ze koniecznie nie chcecie się wzorować na takim systemie to wtedy nie mam dalszych sygesti.
Co do charakteru, to mi to obojętne. Choć bardziej chyle się ku neutralnemu, chioć pewnie to ze względu na to, że 'pomagałoby' i stadu dobremu i neutralnemu.
No, to tyle ode mnie. Ogólnie nie mam nic przeciw nowemu stadu, oprócz tego co opisałam. Sądzę jak Pazowa. |
|
| |
Upomnienia : 0/3 Ostrzeżenia : 0/5 Płeć : Wiek : 3 lata Rasa : Akita Inu Cieczka : Nie dotyczy Ciąża : Nie dotyczy
| Temat: Re: Czwarte stado? Czw 25 Cze - 11:34:50 | |
| Najem? To nie przejdzie.
A co do pierwszej wypowiedzi - czytajcie posty moje i Nali, dobrze ? n.n
SPK jest neutralne z tego co mi wiadomo.
T.
| |
|
| |
Via Wędrowiec
Registration date : 14/02/2009 Liczba postów : 45
| Temat: Re: Czwarte stado? Czw 25 Cze - 12:52:16 | |
| Ja jestem za czwartym stadem. Byle nie na takich warunkach jak w pierwszym poście, dlaczego? Już się inni wypowiedzieli, ja nie musze. | |
|
| |
| Temat: Re: Czwarte stado? Czw 25 Cze - 13:59:10 | |
| Ten temat jest do tego, żebyście sami zaproponowali... xX | |
|
| |
Unforgettable Fire Wędrowiec
Registration date : 04/06/2009 Liczba postów : 155
| Temat: Re: Czwarte stado? Czw 25 Cze - 14:17:22 | |
| Jestem więc za powstaniem czwartego, dobrego stada.
Dlaczego dobrego? Ponieważ zawsze tych stad było najwięcej. Niech i teraz tak będzie. Kolor? Napewno nie niebieski, czy zielony. Taki mi by się widział. Nazwa jakaś ciepła, nawiązująca do dobra.
Fire. | |
|
| |
Tante Pies Podporządkowany
Autor Zdjęć : Romy Bianchi.flickr.com
Registration date : 22/09/2007 Liczba postów : 2697
Upomnienia : 0/2 Ostrzeżenia : 0/5 Płeć : Wiek : 6 lat Rasa : Akita inu Cieczka : Nie dotyczy Ciąża : Nie dotyczy
Karta Postaci Zdrowie: (100/100) Piętno: Statut: Administrator
| Temat: Re: Czwarte stado? Czw 25 Cze - 14:26:35 | |
| Też wolałbym dobre niz złe stado.Jak były dwa złe to to drugie ledwo sie trzymałoxD | |
|
| |
Sehaine Pies Podporządkowany
Registration date : 30/01/2009 Liczba postów : 442
Upomnienia : 0/2 Ostrzeżenia : 0/5 Płeć :
| Temat: Re: Czwarte stado? Czw 25 Cze - 15:33:06 | |
| Jeśli to będzie złe stado, jestem kategorycznie przeciw. Wystarczy jedno złe stado, nie ma sensu tworzenia nowego, będzie jak z SZO, wielki bałagan. Dobre jak najbardziej, pasuje Mi ten pomysł co napisała Pazikowa. Mogli wybyć wynajmowani do pomaganiu w porywaniu, czy w uwalnianiu, oczywiście za ZK. Czyli tak zwani najemnicy, ale sami nie mogli by porywać. Z wyborem Alph to poczekajmy, nie ma co się śpieszyć przecież.
Ostatnio zmieniony przez Steele dnia Czw 25 Cze - 15:52:12, w całości zmieniany 1 raz | |
|
| |
| Temat: Re: Czwarte stado? Czw 25 Cze - 15:50:50 | |
| - Cytat :
- Jeśli to będzie złe stado, jestem kategorycznie
za. Wystarczy jedno złe stado, niema sensu tworzenia nowego, będzie jak z SZO, wielki bałagan. Trochę to zdanie bez sensu.. oo'
Ja jestem przeciw najemnikom bo to NIGDY nie wypala i potem trzeba wszystko zmieniać.
T. | |
|
| |
Unforgettable Fire Wędrowiec
Registration date : 04/06/2009 Liczba postów : 155
| Temat: Re: Czwarte stado? Czw 25 Cze - 16:14:46 | |
| Zgodzę się z Takuuu... rem? tak to się odmienia? Tak, pomysł z najemnikami jest nieco bez sensu. Po pierwsze może być to uznane za zgapianie (większość wie pewnie z jakiego forum) Po drugie jak Taku wspomniał; rzadko kiedy to wypala. Zwykłe stado było by najlepszym rozwiązaniem. | |
|
| |
Nadia Wędrowiec
Registration date : 01/02/2009 Liczba postów : 154
| Temat: Re: Czwarte stado? Czw 25 Cze - 16:16:06 | |
| Zwykłe, dobre stado. Jak ktoś wspomniał zapobiegnie to przeludnieniu. Hm poniekąd mówię to wbrew sobie gdyż tęsknię za SZO x3 Ale pewnie wszyscy rzuciliby się z pazurami że było złe, zabałaganione itp, itd. Więc stado dobre. | |
|
| |
Allusion Wędrowiec
Registration date : 19/06/2009 Liczba postów : 55
| Temat: Re: Czwarte stado? Czw 25 Cze - 16:24:34 | |
| SZO.. Było od początku zje*anym pomysłem (odezwała się ta co je uwielbiała swego czasu). Jak wspomniał Takuro - to nigdy nie wypala. Uwierzcie mi. Najemnicy to brzmi dobrze. I na tym się kończą zalety. Bo po kilku tygodniach podniety nową opcją i tak nikt nie chce stada wynajmować, bo jest po prostu nie potrzebne.
Drugie złe stado działające na tych samych podstawach co SKP, ale o na przykład innym regulaminie postępowania jest równie złym pomysłem. Równowaga musi być. 1:1 jest złe, dlatego ktoś postanowił, że będzie 1:2. To ma sens. Tak samo jak 1:3, daje rozrywkę i wartą rozgrywkę.
Wracając do mojego pomysłu Palladynów, który chyba zauważył tylko Takuro, bo jak widzę nadal rozważacie to co już zostało powiedziane, że w grę nie wchodzi. Nazwa stada to najmniejszy problem, jeśli chodzi o wybranie Alphy, trzeba się przyjżeć ludziom. Czyja postać jest honorowa, dumna, jest "rycerzem w lśniącej zbroi na białym koniu". Tak. Ranga specjalna Palladyn. Mogłaby mieć właściwości.. To akurat proste co mogłoby być. Gorzej z wybraniem. Odpędzanie nieumarłych odpada, bo nie mamy tu nieumarłych. Ale.. "Boski Gniew"? Coś się wymyśli, warunek jest taki, ze stado ma bóstwo, które jest dla nich niezwykle ważne. W jego imieniu postępują. Jeśli chcemy się odwoływać do korzeni, ich patronem mógłby być Aegro, bo z tego co pamiętam to nawet jakąś "boską" moc miał w pewnym okresie. | |
|
| |
| Temat: Re: Czwarte stado? Czw 25 Cze - 16:44:56 | |
| Czyli postanowione - drugie dobre stado. RS - Palladyn. Nie mamy tylko nazwy, pierwszej Alphy i opisów.
Co do najemników - ze StadoPsow? Śmieszne, bo ja wymyśliłam te właściwości dla SD ( które potem zniesiono z braku najmu ). Ale mniejsza o to.
Czekam na dalsze propozycje, które będą brane pod uwagę przy tworzeniu stada.
P,s - Glupio będę się czuć, że Aegro, moja postać, będzie bogiem. On nie miał żadnych mocy. Była tylko przepowiednia, iż tylko on jest w stanie pokonać lidera SPC xP
T. | |
|
| |
Sponsored content
| Temat: Re: Czwarte stado? | |
| |
|
| |
| Czwarte stado? | |
|