Psie RPG.
Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.

Psie RPG.

Zostań jednym z nas!

IndeksIndeks  GalleryGallery  Latest imagesLatest images  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  

Wielka Rzeka

Go down 
+13
Joy
Avalon
Rudolf
Raphy
Devil Shigeru
Valixy
Tante
Zaraza
Star of Allocation
Chinook
Drein Askarioth
Sehaine
Takuro
17 posters
Idź do strony : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next
AutorWiadomość
Zaraza
Pies Podporządkowany
Pies Podporządkowany

Autor Zdjęć : Flickr.com

Registration date : 11/06/2011
Liczba postów : 6

Upomnienia : 0/2
Ostrzeżenia : 0/5
Rasa : Owczarek Belgijski groenendael
Cieczka : 30-9
Ciąża : Nie

Wielka Rzeka - Page 2 Empty
PisanieTemat: Re: Wielka Rzeka   Wielka Rzeka - Page 2 EmptySob 11 Cze - 14:09:30

Sen przyniósł ukojenie, zdusił skołatany umysł i pozwolił odpocząć od jazgotu myśli. Gdy wstała słońce świeciło w pełnej krasie, wszelka aura tajemnicy opadła ujawniając ciemną postać suki. Przeciągnęła się aż skrzypnęły wszystkie kości, obcą była empatia dla delikatnych uszu innych stworzeń – po cóż dbać o innych, warto martwić się tylko o swoje jutro. I tak miało być, bo niektóre rzeczy są niezmiennymi.
Tknęła jęzorem zimną taflę wody. Słusznie los ją osądził i stworzył czarną, jak gdyby miało to poprzez cierpienie odkupić część win. Właściwie żyła tylko dzięki własnym osądom, wierzyła, że los nie spęta tego co dzikie i pierwotne. Dziwna była to filozofka, świat oglądała zza bursztynowych tęczówek ślepi wypukłych, nie prosząc o łaskę czy zbawienie.
- Memento Mori – rzuciła do przybyłych podczas jej błogiego snu. Nie widziała sensu w grupowym Ave, nigdy nie była jak wszyscy, choć każdy nosił cząstkę jej. Nos w górę wystawiła, jak gdby chciała pochwycić zapachy unoszące się nad rzeką. Każda cząstka niosła ze sobą odmienną historię, każda mówiła o czymś innym. I były trzy wonie, które wyróżniały się spośród tysiąca innych. Zapachy stad.
Powrót do góry Go down
Sehaine
Pies Podporządkowany
Pies Podporządkowany
Sehaine

Registration date : 30/01/2009
Liczba postów : 442

Karta Postaci
Zdrowie:
Wielka Rzeka - Page 2 Left_bar_bleue100/100Wielka Rzeka - Page 2 Empty_bar_bleue  (100/100)
Piętno:
Statut:

PisanieTemat: Re: Wielka Rzeka   Wielka Rzeka - Page 2 EmptySob 11 Cze - 14:14:57

On właściwie czekam tylko na jedną osobę, mając nadzieję iż się tu zjawi. Nikłe błyski tęsknoty znikały pośród czerwieni jego ślipi. Nigdy nie mógł sobie pozwolić na okazywanie słabości przy innych, to by się dlań źle skończyło. Zerknął to na mglistego, to na Zarazę. Zastrzygł uszami na jej słowa.
- Aluv. - on jednak stawiał na swoje zwyczajowe powitanie, które bardziej do niego przywykło niż stare 'Ave'. Ziewnął sobie szeroko, nie zważając nawet na dobre wychowanie, by zaraz przesunąć się bliżej rzeki. Wpatrywał się w rzekę z lekkim niezadowoleniem. Ale jak to się mówi; Jak się nie ma co się ma, to się lubi to co jest' ... no czy jakoś tak to szło. Wzruszył do siebie barkami, uginając potężny kark, by jęzor namoczyć w zimnej wodzie.
Powrót do góry Go down
http://blood.yourme.net
Raphy
Pies Podporządkowany
Pies Podporządkowany
Raphy

Autor Zdjęć : deviantart. Aurinkotanssi

Registration date : 10/06/2011
Liczba postów : 15

Rasa : Toller
Cieczka : Nie dotyczy
Ciąża : Nie dotyczy

Karta Postaci
Zdrowie:
Wielka Rzeka - Page 2 Left_bar_bleue100/100Wielka Rzeka - Page 2 Empty_bar_bleue  (100/100)
Piętno:
Statut:

PisanieTemat: Re: Wielka Rzeka   Wielka Rzeka - Page 2 EmptySob 11 Cze - 14:18:49

Zerknął na psy.
-Hej- powiedział wszedł na głębszą wodę nie mocząc pyska... Płynąc zerkał co jakiś czas na psy.
Powrót do góry Go down
Valixy
Pies Podporządkowany
Pies Podporządkowany

Autor Zdjęć : Flickr.com ~ Anuk Irulan

Registration date : 01/06/2009
Liczba postów : 103

Rasa : Kundel ~ Samoyed x Husky
Cieczka : 1-7

Karta Postaci
Zdrowie:
Piętno:
Statut:

PisanieTemat: Re: Wielka Rzeka   Wielka Rzeka - Page 2 EmptySob 11 Cze - 14:20:56

- Zbyt wiele ich upłynęło, aby można było liczyć - mruknęła. Przelotnie spojrzała na dwa czarne psy, które wyłoniły się z nikąd. Wprowadzały dziwny niepokój. Nie bała się, choć wolała je obserwować. Steele był jej znany, uśmiechnęła się przelotnie i dała spokój tym psom o cienistej nienawiści. Bardziej skupiła się na akicie, który wprawił ją w taką radość. Usiadła naprzeciw niego i zapytała:
- Zdradzisz, gdzie się podziewałeś?
Powrót do góry Go down
Raphy
Pies Podporządkowany
Pies Podporządkowany
Raphy

Karta Postaci
Zdrowie:
Piętno:
Statut:

PisanieTemat: Re: Wielka Rzeka   Wielka Rzeka - Page 2 EmptySob 11 Cze - 14:44:40

Wyszedł z wody. Otrzepał sie "bry ale zzimna" pomyślał. Kącikiem ślepia zerknął na Valixy. Podszedł do drzewa kładąc się pod nim.
Powrót do góry Go down
Zaraza
Pies Podporządkowany
Pies Podporządkowany

Autor Zdjęć : Flickr.com

Registration date : 11/06/2011
Liczba postów : 6

Rasa : Owczarek Belgijski groenendael
Cieczka : 30-9

PisanieTemat: Re: Wielka Rzeka   Wielka Rzeka - Page 2 EmptySob 11 Cze - 14:49:47

Lubowała się spokoju.
Nie znosiła zmian, bowiem stałość wyznaczała granice jej życia, kolejne etapy życia określała ona. Zmiana. Kolejna mogła przynieść śmierć, w końcu suka błąka się długo po padole łez, a niewiedza o czasie na ziemi zdaje się doprowadzać ją do szału. Nie zwracała większej uwagi na psy, te były jedynie dodatkiem do otaczającego świata, zazwyczaj niepotrzebnym dodatkiem, że tak powiem.
Mruknęła coś pod nosem chcąc wyciszyć głosy psów, potrzebowała wsłuchać się w niezwykły głos natury, która od lat była jej jedynym towarzyszem.
Nie pamiętała, kiedy ostatni raz rozmawiała, po metalicznym zgrzycie słyszalnym w jej głosie wolała nie odzywać się za często. Milczenie wyrażało więcej niż głupie słowa, chociaż właściwie… nie zawsze. Milczeć trzeba umieć wbrew pozorom.
Podniosła się z ziemi i rozejrzała wokół, spokój zdawał się aż parować z zeschniętej ziemi. Zapewne do czasu, ale życie nauczyło ją cieszenia się z chwili. Ach, „cieszyć się” jaki to nieodpowiedni czasownik w stosunku do jej zachowania. Dla próby prędko obiegła najbliższy teren, jednakże nie znalazła w tym większego sensu i posadziła czarny zad na ziemi.
Powrót do góry Go down
Chinook
Pies Podporządkowany
Pies Podporządkowany
Chinook

Autor Zdjęć : ja (appey, deviantart)

Registration date : 30/01/2009
Liczba postów : 730

Rasa : owczarek niemiecki długowłosy
Ciąża : nie dotyczy

Karta Postaci
Zdrowie:
Piętno:
Statut:

PisanieTemat: Re: Wielka Rzeka   Wielka Rzeka - Page 2 EmptySob 11 Cze - 14:52:44

Chinook przysnął, ale kiedy już otworzył swe brązowe ślepia, tylko nimi przewrócił. Psy, psy, psy. Zdecydowanie ich za wiele! Szczerze, nie obchodziło go to, czy którykolwiek jest z jego stada, jak-mu-tam-było-aha-już-wiem-Mglista-Przepowiednia. Nienawidził w tej chwili wszystkich. W dodatku to miejsce zdążyło nabrać w świetle słonecznym tego specyficznego klimatu - słodko, uroczo, pięknie. I tak dalej. W końcu odwrócił wzrok od zwierząt, wysunął język z pyska i spojrzał na rzekę.
Jakiś nieistniejący bożku, kosmito, zombie, czy cokolwiek innego, zabierz ich stąd! Owczarek zdecydowanie pragnął spokoju. Spokoju i ciszy, niezakłóconej odgłosami wydawanymi przez resztę.
Powrót do góry Go down
Tante
Pies Podporządkowany
Pies Podporządkowany
Tante

Autor Zdjęć : Romy Bianchi.flickr.com

Registration date : 22/09/2007
Liczba postów : 2697

Rasa : Akita inu

Karta Postaci
Zdrowie:
Piętno:
Statut: Administrator

PisanieTemat: Re: Wielka Rzeka   Wielka Rzeka - Page 2 EmptySob 11 Cze - 15:01:28

- W sumie, szwendałem się po okolicach lecz postanowiłem odwiedzić także rodzinne miejsce.Jednak wróciłem ponieważ uważam, że tu jest właśnie moje miejsce.A Ty ?-odparł siadając jednocześnie.Rozejrzał się także wokół. Nad Wielką Rzeką zawsze było dużo psów. Wodził wzrokiem po sylwetkach. SoA.... Tak rozpoznał ją mimo, że widział raptem parę razy.No i kolejny szok. Czy ten czerwony pies w oddali to...Devil Shigeru ?!. Niemożliwe !. On jeszcze żyje ?
Powrót do góry Go down
http://www.star-of-the-destiny.blog.onet.pl
Raphy
Pies Podporządkowany
Pies Podporządkowany
Raphy

Karta Postaci
Zdrowie:
Piętno:
Statut:

PisanieTemat: Re: Wielka Rzeka   Wielka Rzeka - Page 2 EmptySob 11 Cze - 15:06:28

Zastrzygł uszami. Podniósł się machnął ogonem i wyszedł.
Powrót do góry Go down
Takuro
Pies Podporządkowany
Pies Podporządkowany
Takuro

Autor Zdjęć : kazemachinoken z flickr.com

Registration date : 21/09/2007
Liczba postów : 1250

Upomnienia : 0/3
Rasa : Akita Inu

Karta Postaci
Zdrowie:
Piętno:
Statut: Główny Administrator / Technik

PisanieTemat: Re: Wielka Rzeka   Wielka Rzeka - Page 2 EmptySob 11 Cze - 16:11:08

Skoro czas na wielkie powroty.. Chyba czas i na niego, prawda? Młody rudzielec biegł truchtem przed siebie, z jęzorem wywalonym poza paszczę. Zatrzymał się, gdy do jego nosa doszła znajoma, prawie zapomniana woń. Rodzice? Zdziwił się wielce, ale skierował swe kroki ku nim. Zatrzymał się w połowie drogi. Chyba rozmawiali?
Powrót do góry Go down
Tante
Pies Podporządkowany
Pies Podporządkowany
Tante

Autor Zdjęć : Romy Bianchi.flickr.com

Liczba postów : 2697

Rasa : Akita inu

Karta Postaci
Zdrowie:
Piętno:
Statut: Administrator

PisanieTemat: Re: Wielka Rzeka   Wielka Rzeka - Page 2 EmptySob 11 Cze - 16:18:54

Do jego nozdrzy również dotarł znajomy zapach. Ile rzeczy go jeszcze dziś zaskoczy ?. Znów jego oczom ukazała się kolejna znajoma sylwetka. Nie dość, że spotkał dzisiaj Valixy, Devila to jeszcze swojego syna Takuro. To był zdecydowanie szczęśliwy dzień. Obrócił się w jego kierunku wstając. Spojrzał na niego z nieukrywaną radością. Był już dorosły.Oj tak, zdecydowanie wyrósł, zmężniał odkąd widział go ostatni raz, a było to dawno.
-Witaj- odparł. Nic więcej nie był wstanie powiedzieć, tak jak Valixy kiedy go ujrzała.
Powrót do góry Go down
http://www.star-of-the-destiny.blog.onet.pl
Valixy
Pies Podporządkowany
Pies Podporządkowany

Autor Zdjęć : Flickr.com ~ Anuk Irulan

Registration date : 01/06/2009
Liczba postów : 103

Rasa : Kundel ~ Samoyed x Husky
Cieczka : 1-7

Karta Postaci
Zdrowie:
Piętno:
Statut:

PisanieTemat: Re: Wielka Rzeka   Wielka Rzeka - Page 2 EmptySob 11 Cze - 16:25:03

- Pół świata zbiegałam - odparła wymijająco. Wstydziła się swojego pobytu u ludzi, naprawdę nie chciała tego rozstrząsać. Głupia, niepotrzebnie poruszała temat.
Co to za matka, która własnych dzieci nie poznaje ? Xavier się nazywa, tylko płeć się nie zgadza. W każdym razie suka poznała akitę i uśmiechnęła się jeszcze szerzej o ile to możliwe. Szybko podbiegła do syna, aby powitać go przyjaznym szturchnięciem w szyję.
Powrót do góry Go down
Devil Shigeru
Pies Podporządkowany
Pies Podporządkowany
Devil Shigeru

Autor Zdjęć : By lilactranquility from flickr.com

Liczba postów : 1073

Rasa : Doberman/Siberian husky

Karta Postaci
Zdrowie:
Wielka Rzeka - Page 2 Left_bar_bleue70/100Wielka Rzeka - Page 2 Empty_bar_bleue  (70/100)
Piętno:
Statut:

PisanieTemat: Re: Wielka Rzeka   Wielka Rzeka - Page 2 EmptySob 11 Cze - 17:15:26

Przeciągnąłem się obserwując innych no trochę ich tutaj było, jednych bardziej kojarzyłem od drugich i an odwrót. Nie zaczepiałem nikogo, wolałem słuchać potencjalnie przyglądać się i analizować. Może byłem stary ale nie znaczy,m że niedołężniały. Machnąłem końcówką ogona i położyłem pysk an łapach.
Powrót do góry Go down
Raphy
Pies Podporządkowany
Pies Podporządkowany
Raphy

Karta Postaci
Zdrowie:
Piętno:
Statut:

PisanieTemat: Re: Wielka Rzeka   Wielka Rzeka - Page 2 EmptySob 11 Cze - 17:47:04

Raphy wyłonił się za krzaków. Uniósł pysk do góry spoglądając na niebo. Słońce oślepiło jego brązowe ślepia. Jego uwagę przykuli Valixy,Takuro i Tante. Pies zastrzygł uszami i przeszedł koło siberian z obojętnością.. Kiedy zbliżył się do psów powiedział:
-Witam
Powrót do góry Go down
Rudolf
Pies Podporządkowany
Pies Podporządkowany

Autor Zdjęć : hotburrito2/deviantart.com

Registration date : 31/05/2009
Liczba postów : 1285

Rasa : siberian husky

Karta Postaci
Zdrowie:
Piętno:
Statut:

PisanieTemat: Re: Wielka Rzeka   Wielka Rzeka - Page 2 EmptySob 11 Cze - 18:11:29

wbiega sobie na cudowną łączkę. zaciąga się świeżym powietrzem i kładzie swój tyłek pod swoim ukochanym drzewem.
-ahh tęskniłem za tym.
Powrót do góry Go down
Devil Shigeru
Pies Podporządkowany
Pies Podporządkowany
Devil Shigeru

Karta Postaci
Zdrowie:
Wielka Rzeka - Page 2 Left_bar_bleue70/100Wielka Rzeka - Page 2 Empty_bar_bleue  (70/100)
Piętno:
Statut:

PisanieTemat: Re: Wielka Rzeka   Wielka Rzeka - Page 2 EmptySob 11 Cze - 18:23:49

Słysząc znajomy głos lekko uniosłem uszy do góry. No w sumie jedno ucho i resztkę drugiego. Skierowałem spojrzenie mojego oka w owym kierunku. Rudolf. Tak aj go dawno nie widziałem tyle to czasu minęło.
Powrót do góry Go down
Rudolf
Pies Podporządkowany
Pies Podporządkowany

Karta Postaci
Zdrowie:
Piętno:
Statut:

PisanieTemat: Re: Wielka Rzeka   Wielka Rzeka - Page 2 EmptySob 11 Cze - 18:27:21

w sumie dopiero po dłuższej chwili siedzenia i cieszenia się tym cudownym miejscem, rozejrzałem się aby zobaczyć czy aby na pewno jestem sam. zobaczyłem najpierw jakiegoś drobnego psa, rasy toller bodajże, a następnie znanego mi haszczaka. uśmiechnąłem się szeroko i ruszyłem w jego stronę myśląc, że on nie patrzy na mnie. po cichutku zakradałem się ku niemu.
Powrót do góry Go down
Raphy
Pies Podporządkowany
Pies Podporządkowany
Raphy

Karta Postaci
Zdrowie:
Piętno:
Statut:

PisanieTemat: Re: Wielka Rzeka   Wielka Rzeka - Page 2 EmptySob 11 Cze - 18:31:37

Usłyszał szelest liści. Odwrócił pysk w kierunku szelestu. Był to siberian husky. Wstał i podszedł do rzeki mocząc ciało.
Powrót do góry Go down
Devil Shigeru
Pies Podporządkowany
Pies Podporządkowany
Devil Shigeru

Karta Postaci
Zdrowie:
Piętno:
Statut:

PisanieTemat: Re: Wielka Rzeka   Wielka Rzeka - Page 2 EmptySob 11 Cze - 18:40:06

Pokręciłem łeb lekko i ogonem przykryłem sobie łapy, eh no dobrze, ze nie siwieje przynajmniej ale nadal byłem puchatym pisakiem. No starym bo starym ale jarym a co. Nie wyobrażałem sobie siedzie spokojnie siedzącego i gapiącego się na morze czy co tam może robić dziadek. Wolałem cos robić cały czas.
Powrót do góry Go down
Rudolf
Pies Podporządkowany
Pies Podporządkowany

Karta Postaci
Zdrowie:
Piętno:
Statut:

PisanieTemat: Re: Wielka Rzeka   Wielka Rzeka - Page 2 EmptySob 11 Cze - 18:47:16

wiedziałem, że na pewno mnie widzi, ale już nie zwraca na mnie uwagi, ale ja nadal miałem uśmieszek na twarzy. zrobiłem ślizg i wylądowałem tuż o bok niego na boku, opierając głowę o łapę.
-ave futrzaku.-powiedziałem nie przestając się szczerzyć. ah, cały ja.
Powrót do góry Go down
Devil Shigeru
Pies Podporządkowany
Pies Podporządkowany
Devil Shigeru

Karta Postaci
Zdrowie:
Piętno:
Statut:

PisanieTemat: Re: Wielka Rzeka   Wielka Rzeka - Page 2 EmptySob 11 Cze - 18:49:50

Pacnąłem go łapą w pysk- A co mi tutaj za podchody próbujesz robić- zapytałem robiąc cwana minę- myślisz, że stary to co już nie uważny- dodałem podnosząc się do pozycji siedzącej.
-Dawno cię młody nie widziałem -Odparłem mu z lekkim uśmiechem na pysku
Powrót do góry Go down
Rudolf
Pies Podporządkowany
Pies Podporządkowany

Karta Postaci
Zdrowie:
Piętno:
Statut:

PisanieTemat: Re: Wielka Rzeka   Wielka Rzeka - Page 2 EmptySob 11 Cze - 18:54:03

-Powinieneś się przyzwyczaić do tych podchodów-zaśmiałem się-minęło trochę czasu, masz rację. Wiesz jak to ja, uwielbiam wędrować, lecz po jakimś czasie zatęsknię za tym miejscem. Chyba tak już będzie zawsze-machnąłem ogonem i ułożyłem się w jakiejś wygodniejszej pozycji.
-A ty co robiłeś, siedziałeś tutaj czy też cię gdzieś nogi poniosły?
Powrót do góry Go down
Raphy
Pies Podporządkowany
Pies Podporządkowany
Raphy

Karta Postaci
Zdrowie:
Piętno:
Statut:

PisanieTemat: Re: Wielka Rzeka   Wielka Rzeka - Page 2 EmptySob 11 Cze - 18:55:07

Zanurkował pod wodę łapiąc rybę w pysk. Wyłonił się wyrzucając ją. Wyszedł z wody, otrzepał się i kątem ślepia spojrzał na psy. Ziewnął
Powrót do góry Go down
Devil Shigeru
Pies Podporządkowany
Pies Podporządkowany
Devil Shigeru

Karta Postaci
Zdrowie:
Piętno:
Statut:

PisanieTemat: Re: Wielka Rzeka   Wielka Rzeka - Page 2 EmptySob 11 Cze - 19:00:57

-No tak ale wiesz postaram sie przywyknąć- powiedziałem szczerząc lekko kiełki.
-Taki z ciebie włóczykij, no ale i tak można rzecz, ze dumny jestem. Wyrobiłeś się na porządnego psa jak nic, masz jakąś może na oku czy kawaler- Zapytałem lustrując go uważnie okiem.
-Starego psa ponoć ciężko przyzwyczaić do nowego miejsca- Powiedziałem i klepnąłem go łapą- ale dużo czasu po odejściu przebywałem w górach ale no zawsze wracam an stare śmnieci, tutaj w końcu całe życie prawie spędziłem- zaśmiałem się głośniej.
Powrót do góry Go down
Rudolf
Pies Podporządkowany
Pies Podporządkowany

Karta Postaci
Zdrowie:
Piętno:
Statut:

PisanieTemat: Re: Wielka Rzeka   Wielka Rzeka - Page 2 EmptySob 11 Cze - 19:09:53

Przyłączyłem się do pozycji siedzącej
-Dumny? Cudownie jest usłyszeć takie słowa-smyrnąłem go nosem po sierści na jego szyi i przez chwilę zatraciłem się w jego zapachu. Po chwili otrząsnąłem się.
-Aktualnie kawaler, wiesz w czasie podróży kobiety uwielbiają wędrowców,ale to nic stałego,tylko przelotne zachcianki. Nie ma takiej co by ze mną wytrzymała- zaśmiałem się.
-Ej no, tacy starzy jeszcze nie jesteśmy. Przynajmniej inni nie wiedzą, więc ciii...
-A są tutaj jeszcze jacyś starzy bywalcy?
Powrót do góry Go down
Sponsored content

PisanieTemat: Re: Wielka Rzeka   Wielka Rzeka - Page 2 Empty

Powrót do góry Go down

Wielka Rzeka
Powrót do góry 
Strona 2 z 6Idź do strony : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next
 Similar topics
-
» Wielka rzeka
» Wielka loteria-Edycja Sierpniowa